Συνελήφθη ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε και τραυμάτισε τη φωτορεπόρτερ, κυρία Τατιάνα Μπόλαρη, χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του αστυνομικού έγινε μετά από μήνυση κατέθεσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η φωτορεπόρτερ, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ ανακοινώθηκε πως «παράλληλα με τη διοικητική έρευνα, που διατάχθηκε χθες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος δημοσιογράφων, διενεργείται ποινική προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη σήμερα Αστυφύλακας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 361 Π.Κ., εξύβριση και 308Α Π.Κ., απρόκλητη σωματική βλάβη, βίαιη συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου».

Οι δηλώσεις Παπουτσή

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδοκίμασε ουσιαστικά την βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών τονίζοντας πως «η αστυνομία έχει μία εντολή. Αυτοσυγκράτηση και σεβασμός των πολιτών, όλων των πολιτών. Και των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ και όλων των πολιτών. Για τον κάθε πολίτη, η αστυνομία έχει υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμά του να διεκδικήσει.

Οι οι εντολές που έχουν πάρει οι αστυνομικοί από την ηγεσία τους, από το Αρχηγείο της Αστυνομίας είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση παντού. Τα υπόλοιπα είναι θέματα διοικητικής έρευνας και διοικητικών ευθυνών. Αυτές θα αποδοθούν από την Αστυνομία.

Οσον αφορά όμως την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένουμε στην ίδια κατεύθυνση, σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελεία και παύλα»

(protothema.gr)