Στα δικαστήρια βρέθηκε μητέρα πέντε παιδιών, η οποία ζητούσε επιδόματα της τάξεως των 116.000 ευρώ, αφού υποκρινόταν ότι ο γιος της έπασχε από την επάρατη νόσο.

Είχε ακόμα πείσει και το ίδιο της το παιδί ότι έπασχε από καρκίνο, ενώ του ξύρισε το κεφάλι και τα φρύδια του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Το παιδί, όταν πήγαινε στο σχολείο φορούσε μπαντάνα, ως κομμάτι της πειστικής απάτης.

Με αυτή της την πράξη κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα που φτάνουν τις 116.000 ευρώ από φοροαπαλλαγές και  επιδόματα αναπηρίας.

Για να στηρίξει καλά την απάτης της, η μητέρα της οποίας η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται για νομικούς λόγους, είχε προσκομίσει ακόμη και πλαστά ιατρικά σημειώματα.

Είχε επιστρατεύσει μέχρι και την κόρη της που μαζί με τον αδελφό της απείχαν από τις σχολικές δραστηριότητες, γιατί υποστήριζε πως η υγεία τους διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο.

Ο δημόσιος κατήγορος, Peter Ashby, δήλωσε πως η εγκληματική δραστηριότητα της μητέρας πέντε παιδιών ξεκινά πριν από επτά χρόνια.

\”Αυτή είναι καθαρά μια σοβαρή υπόθεση. Λέγεται ότι είναι μια οργανωμένη και παρατεταμένη απάτη. Έκανε έναν από τους γιους της να πιστεύει ότι υπέφερε από καρκίνο\”, είπε ο κύριος Ashby.

Στην γυναίκα απαγγέλθηκαν 11 κατηγορίες για απάτη, 4 κατηγορίες πλαστογραφίας και 2 κατηγορίες για παραμέληση του γιου και της κόρης της, σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας και της Υπηρεσίας εργασίας και συντάξεων.

Η μητέρα, που κατάγεται από το  Berkeley, παραβρέθηκε στην 30λεπτη ακρόαση στο δικαστήρια Gloucester Magistrates και αφέθηκε ελεύθερη άνευ όρων μέχρι την επόμενη ακρόαση στις 2 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook