Επι έξι ολόκληρους μήνες έμεινε κλειδωμένη στα συρτάρια μιας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο πνοής της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\”.

Το αποτέλεσμα είναι πως ένα έργο καίριας σημασίας για την Δυτική Κρήτη, καθυστερεί ενώ έχει ήδη εγκριθεί η ένταξή του σε χρηματοδοτικά προγράμματα και επείγει άμεσα η δημοπράτηση και η έναρξη κατασκευής του.

Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση αποκαλύπτεται σε ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη προς την υπουργό Περιβάλλοντος με την οποία ζητά απο την Τίνα Μπιρμπίλη να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για την προώθηση της έγκρισης της μελέτης.

Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Βαλυράκης αναφέρει:

«Κυρία Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η Μελέτη του έργου «Επέκταση κτιρίου Αεροσταθμού, νέος πύργος ελέγχου αεροσκαφών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον κρατικό Αερολιμένα Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης» έχει ολοκληρωθεί, έχει λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και έχει σταλεί στην ΕΥΔΕ Α/Δ Ν. Ελλάδος για δημοπράτηση.

Η ΕΥΔΕ Α/Δ Ν. Ελλάδος, η οποία είναι αρμόδια για τη δημοπράτηση του έργου, υπέβαλε τα τεύχη δημοπράτησης στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Σεπτέμβριο του 2010 για την έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προαναφερόμενη Υπηρεσία, άρχισε να εξετάζει το θέμα, μόλις στις αρχές του 2011, 6 μήνες μετά την υποβολή του.

Η επέκταση – διαμόρφωση των υποδομών του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», και του περιβάλλοντος χώρου, όπως περιγράφεται στη συγκεκριμένη μελέτη, αποτελεί ένα έργο πνοής για το νομό των Χανίων.

 Η άμεση υλοποίησή του, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού αλλά και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου.

Ύστερα από τα παραπάνω, ερωτάσθε κυρία Υπουργέ, για τις ενέργειές σας προκειμένου να εξεταστεί άμεσα η περιβαλλοντική μελέτη από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου σας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του έργου το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook