Το σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου διεξάγονται οι 13οι διεθνείς «Κορίσσιοι» διασυλλογικοί αγώνες Κανόε Καγιάκ, τους οποίους διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, με την συμπαράσταση του Δήμου Αποκορώνου και με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων.

Την Πέμπτη στα γραφεία του Ν.Ο.Χ. δόθηκε συνέντευξη τύπου για το γεγονός αυτό και έγινε κάλεσμα και στον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες στην σπάνιας ομορφιάς Λίμνη Κουρνά.

Το Σάββατο (8/10) οι αγώνες ξεκινάνε στις 12.00 και ολοκληρώνονται στις 17.00 και την Κυριακή (9/10) από τις 08.30 έως τις 13.30.

Για πρώτη φορά φέτος θα πάρουν μέρος και αθλητές των Special Olympics, κάτι πολύ σημαντικό και το οποίο σκοπεύουν οι ιθύνοντες του Ν.Ο. Χανίων να καθιερώσουν τα επόμενα χρόνια.

Στην συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του Ομίλου, Χαρά Μυλωνάκη-Πράπα, ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθάνε κάθε χρόνο για να γίνονται οι αγώνες και τόνισε ότι ο ΝΟΧ είναι σε ετοιμότητα για την πραγματοποίηση της μεγάλης διοργάνωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου, Μανόλης Νικολούδης, χαρακτήρισε σημαντική την διοργάνωση συμπληρώνοντας ότι συνεχίζεται η διεξαγωγή της ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ενώ έκανε το σχετικό κάλεσμα στον κόσμο για να βρεθεί στην μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης, αυτή του Κουρνά, την οποία αποκάλεσε και μνημείο της φύσεως.

Η εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Χανίων, Κατερίνα Τζομπανάκη, δήλωσε την στήριξη της Αντιπεριφέρειας στην διοργάνωση και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ και τον ΝΟΧ ώστε να καταστεί η Λίμνη Κουρνά σημείο αναφοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο έφορος του τμήματος Κανόε-Καγιάκ, Δημήτρης Καλλιβρετάκης, στάθηκε στο γεγονός ότι οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν για πρώτη φορά στους αγώνες και κάλεσε κι αυτός από την πλευρά του τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης, που δήλωσε ότι οι αγώνες αυτοί είναι μια νότα αισιοδοξίας σε μια δύσκολη περίοδο και επισήμανε ότι ο κόλπος της Σούδας είναι σημαντικό ότι έχει παραχωρηθεί για προπονήσεις, γιατί οι αθλητές Κανόε-Καγιάκ του ΝΟΧ έχουν την δυνατότητα μέσα καθημερινή δουλειά να φέρνουν τις διακρίσεις, ενώ και από την μεριά του είπε ότι πρέπει η Λίμνη Κουρνά να γίνει σημείο αναφοράς για εθνικές και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέλος, ο προπονητής του τμήματος Κανόε-Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Μανόλης Αγγελάκης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κυρίως και στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης τονίζοντας ότι και τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσουν όλοι για να καθιερωθεί η συμμετοχή των αθλητών των Special Olympics.

Λευτέρης Αντωνακάκης