Ο Mr Apple, Steve Jobs έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Το fovero.gr συγκέντρωσε μερικές από τις απόψεις του πάνω στη ζωή αλλά και την δουλειά του:

 • Φτιάξαμε τα κουμπιά πάνω στην οθόνη να φαίνονται τόσο όμορφα που θα θέλετε να τα γλείψετε.
 • Έχει περισσότερη πλάκα να είσαι πειρατής παρά να καταταγείς στο ναυτικό.
 • Λυπάμαι, είναι αλήθεια. Το να κάνεις παιδιά πραγματικά αλλάζει την άποψη σου πάνω σε αυτά τα πράγματα. Γεννιόμαστε, ζούμε για λίγο και πεθαίνουμε. Συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Η τεχνολογία δεν το αλλάζει και πολύ, αν όχι καθόλου.
 • Πιστεύουμε ότι τα Mac θα πουλήσουν άπειρα κομμάτια, αλλά δεν τα φτιάξαμε για κανένα άλλο. Τα φτιάξαμε για τους εαυτούς μας. Εμείς ήμασταν το γκρουπ των ανθρώπων που θα έκριναν αν ήταν σπουδαία ή όχι. Δεν θα βγαίναμε έξω να κάναμε έρευνα αγοράς. Απλά θέλαμε να φτιάξουμε το καλύτερο που μπορούσαμε.
 • Η δημιουργικότητα απλά ενώνει πράγματα. Όταν ρωτάς δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι, νιώθουν λίγη ενοχή. Γιατί δεν το έκαναν, απλά είδαν κάτι. Τους φαινόταν προφανές μετά από λίγο. Κι αυτό γιατί ήταν ικανοί να συνδέσουν τις εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα. Κι ο λόγος που ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό ήταν ότι είχαν περισσότερες εμπειρίες ή είχαν σκεφθεί περισσότερο τις εμπειρίες τους απ΄ότι άλλοι άνθρωποι.
http://www.macuser.gr/wp-content/uploads/2011/10/jobs-pics-11.jpg
 • Για κάτι τόσο πολύπλοκο, είναι πραγματικά δύσκολο να σχεδιάσεις πράγματα κάνοντας focus σε γκρουπ ανθρώπων. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν μέχρι να τους το δείξεις.
 • Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν με ενδιαφέρει. Πηγαίνοντας για ύπνο το βράδυ να λέω ότι κάναμε κάτι υπέροχο σήμερα… αυτό είναι που με ενδιαφέρει.
 • Το μόνο πρόβλημα με τη Microsoft είναι ότι δεν έχουν γούστο. Δεν έχουν καθόλου γούστο. Και το λέω με την έννοια ότι δεν έχουν original ιδέες, δεν βάζουν κουλτούρα στα προϊόντα τους.
 • Είμαι θλιμένος, όχι από την επιτυχία της Microsoft – δεν έχω πρόβλημα με την επιτυχία τους. Ως επί το πλείστον την κέρδισαν. Έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι φτιάχνουν προϊόντα τρίτης διαλογής.
 • Όταν είσαι νέος, κοιτάς την τηλεόραση και σκέφτεσαι ότι υπάρχει συνομωσία. Τα δίκτυα συνωμοτούν για να μας αποβλακώσουν. Αλλά όταν μεγαλώσεις λιγάκι συνειδητοποιείς ότι δεν είναι αλήθεια. Τα κανάλια είναι επιχειρήσεις που δίνουν στον κόσμο αυτό ακριβώς που θέλει. Αυτό είναι ακόμα πιο καταθλιπτική σκέψη. Η συνωμοσία είναι αισιόδοξη γιατί μπορείς να πυροβολήσεις τους μπάσταρδους, μπορούμε να κάνουμε επανάσταση. Αλλά τα κανάλια αυτό που κάνουν είναι να δίνουν στον κόσμο αυτό που ζητά. Αυτή είναι η αλήθεια.
 • Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι ευγενείς και αξιότιμοι, και κάποιοι είναι πολύ έξυπνοι. Είμαι αισιόδοξος γι αυτούς σαν μονάδες. Είμαι όμως απαισιόδοξος για τους ανθρώπους σαν ομάδες. Και παραμένω ανήσυχος όταν βλέπω τι συμβαίνει στη χώρα μου που κατά κάποιο τρόπο είναι το πιο τυχερός μέρος στον κόσμο. Δεν δείχνουμε και τόσο ενθουσιώδεις στο να κάνουμε τη χώρα μας ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά μας.
 • Όταν ήμουν 17 διάβασα μία άποψη: «αν ζεις την κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία σου, κάποια στιγμή θα έχεις δίκιο». Μου έκανε εντύπωση και από τότε, τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτάζομαι κάθε πρωί στον καθρέπτη και αναρωτιέμαι «αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωή μου, θα έκανα αυτό που πρόκειται να κάνω σήμερα;» Και όποτε η απάντηση είναι  «όχι» για πολλές μέρες σερί, τότε ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.
 • Όταν κάνεις κάτι και πάει καλά, μετά πρέπει να κάνει κάτι άλλο υπέροχο, όχι να βασιστείς σε αυτό για πάρα πολύ.