Ερώτηση προς τους Υπ.Οικονομικών και Παιδείας, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Κρήτης αποφάσισε πρόσφατα ολιγοήμερη αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Ιδρύματος, λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης των τμημάτων με ωρομίσθιους καθηγητές για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης διαμαρτύρονται έντονα, αφού διατίθενται μόνο 88 θέσεις ωροσμίσθιου προσωπικού έναντι 239 θέσεων του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, το ΤΕΙ έχει αναγκαστεί να περικόψει μέρος των δραστηριοτήτων του, προσαρμοζόμενο μόνο στις απολύτως απαραίτητες και προκειμένου να καλύψει τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες, χρειάζεται οπωσδήποτε 153 θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Έτσι, ο κ.Στρατάκης καταλήγει ερωτώντας τους κ.Υπουργούς σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβούν προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπρόσθετες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για το ΤΕΙ Κρήτης, ώστε να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του προς όφελος των σπουδαστών του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook