Η συνεχής \”εκλογολογία\” βλάπτει τη χώρα, ανέφερε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της \”Δημοκρατικής Αριστεράς\” Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση των στελεχών και των φίλων της κίνησης εν όψει του πρώτου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, όπου και θα αποφασιστούν οι προγραμματικές θέσεις και το καταστατικό.

Σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της χώρας, στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, στις κοινωνικές αντιδράσεις, που όπως τόνισε, καταγράφονται κάθε μέρα και περισσότερο, στην εκλογολογία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στην εναλλακτική πρόταση εξουσίας και το ρόλο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

\”Η συνεχής εκλογολογία βλάπτει τη χώρα, σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη, όποτε και αν γίνουν εκλογές, να δώσει συντεταγμένα, με τις δικές της δυνάμεις, τη μάχη της πολιτικής αναμέτρησης\”, τόνισε.

Αναφερόμενος στην πολυδιάσπαση της Αριστεράς μίλησε για το \”ιδεολογικό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δυνάμεων\”, σημειώνοντας ότι \”ο Συνασπισμός εξακολουθεί να βουλιάζει, ενώ εμείς, βάσει της τελευταίας δημοσκόπησης αυξήσαμε κατά 40% τη δύναμή μας\”.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της χώρας είπε πως κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομία μόνο με όρους λογιστικής και μάλιστα, όπως σημείωσε, με την κλασική πρακτική όπου καλούνται να πληρώσουν το \”λογαριασμό\” οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Τέλος, αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, τονίζοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας υποβαθμίζει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και γι΄αυτό προτίθεται να το καταψηφίσει.

\”Η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται σταθερά τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα υγείας. Ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο προσπαθεί να το εφαρμόσει, οδηγεί σε λάθος αποτελέσματα\”, δήλωσε.

Στο πλαίσιο των επαφών του, συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Κουράκη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΗ κ. Δολαψάκη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Λαμπρινό.

Το πρωί της Τετάρτης 9/2 ο πρόεδρος της \”Δημοκρατικής Αριστεράς\” θα επισκεφθεί τα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook