Όπως ανακοινώθηκε απο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

"Ένταλμα Συλλήψεως σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλειου του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, ετών 45, εκδόθηκε σήμερα (08.02.2011) από τον 13ο Ανακριτή Αθηνών. Με βάση το ένταλμα συλλήψεως κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.

Η υπόθεση αφορά το θανάσιμο τραυματισμό, το βράδυ της 24.06.2010, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη, Υπασπιστή του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αποτύπωμα του Παλαιοκώστα Βασιλείου βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε Υπουργό.

Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι, αποτύπωματα του παραπάνω καταζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλειου βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A4, που εγκαταλείφθηκε προχθές (06.02.2011) το μεσημέρι έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο κατά Αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός Αστυνομικού. Η εξερεύνηση του αυτοκινήτου και των αντικειμένων που εγκαταλείφθηκαν σ΄αυτό συνεχίζονται. Σχετικό είναι το από 06.02.2011 Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Βοιωτίας.

Η προανάκριση για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τον παραπάνω καταζητούμενο παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας."