Ο Λάκης Γαβαλάς είναι ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή όχι μόνο στη μόδα αλλά σ΄ολόκληρο το life style της Ελλάδας την τελευταία 20ετία. Ένας άνθρωπος με έμπνευση και χιούμορ είχε καταφέρει να ισορροπεί στη λεπτή γραμμή της εκκεντρικότητας.

Ο Λάκης Γαβαλάς το τελευταίο διάστημα ζει το δικό του Γολγοθά της οικονομικής κρίσης και για πρώτη φορά ανοίγει την καρδιά του στο Down Town, μιλώντας για την πτώχευση και τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει αλλά και για τη συμμετοχή του στο Fabulous 5.

http://www.real.gr/filescalendar/2011/October/img879.jpg
Ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε με ειλικρίνεια στην ερώτηση πώς ένας άνθρωπος με το δικό του life style φτάνει στην πτώχευση;

 «Συμβαίνει όμως. Συμβαίνει παντού. Ούτε κι εγώ το περίμενα. Γι’ αυτό ακριβώς και είχα αποκτήσει αξιοπιστία στις συναλλαγές μου στην Ελλάδα. Αναφορικά με το λούσο, όμως, θέλω να σου πω πως δεν υφίσταται. Εγώ γελοιοποιώ τα πράγματα. Ακόμη και το λούσο. Και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Το να έχω δηλαδή ένα αγγλικό αυτοκίνητο, γιατί συνεργαζόμουν με πέντε αγγλικές εταιρίες και ήθελα όταν έρχονταν εδώ οι εκπρόσωποί τους να τους μεταφέρω με ένα αγγλικό αυτοκίνητο, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Έτσι όμως έμαθα και τον κόσμο να ντύνεται με αγγλικά ρούχα. Δεν πρέπει να μου ρίχνουν μομφή για το lifestyle μου- για μένα αυτό ήταν νορμάλ. Εξάλλου δεν είμαι ο άνθρωπος που πηγαίνει στα μπουζούκια και ξοδεύει εκατομμύρια σε λουλούδια, δεν έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου τυχερά παιχνίδια, δεν σκέφτηκα ποτέ να ξοδέψω τα χρήματά μου σε βαρβιτουρικά και ουσίες που στοιχίζουν.»

Όσο για το εάν έχει προσωπική περιουσία ο Λάκης Γαβαλάς είναι σαφής: «Η εφορία έχει όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία στα χέρια της. Εγώ δεν κράτησα τίποτα για μένα. Ό,τι έχω βγάλει το έχω βάλει ενέχυρο για την εταιρεία».


Ο Λάκης Γαβαλάς παραδέχθηκε ότι πουλάει το σπίτι του στη Μύκονο ενώ μιλάει με πικρία για φίλους αλλά και στενούς συνεργάτες. «Μα εδώ δεν βρέθηκαν καν οι στενοί μου συνεργάτες. Λάκισαν όλοι. Όταν έφυγαν, δεν τους χρωστούσα κιόλας - να είχα καθυστερήσει 20 μέρες την πληρωμή τους. Σου μιλάω εν τιμή. Και τους είχα πιο ανάγκη από ποτέ για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μην καταρρεύσει αυτό το πράγμα».

Ο επιχειρηματίας έδωσε απαντήσει και στο γιατί αποδέχθηκε την πρόταση του ΑΝΤ1. «Όταν άρχισε να μου λείπει το γέλιο από τη ζωή μου. Με έβλεπα στον καθρέφτη και δεν γελούσα. Κάποιοι άνθρωποι έγιναν βίαιοι και απάνθρωποι απέναντί μου. Εκείνοι όμως που παρέμειναν ζεστοί και περιμένουν πράγματα από εμένα είναι πολύ περισσότεροι, γι’ αυτό είπα «Λάκη, κάτι πρέπει να κάνεις εδώ. Με αυτούς πρέπει να ζεις και να πορεύεσαι». Το λάθος μου ήταν η υπεραισιοδοξία που είχα για τη χώρα μου. Και να σου πω και κάτι; Επί 28 χρόνια και τις εφορίες μου πλήρωνα και χρήματα στο χώρο της μόδας διακίνησα. Ε, έλεος, ας κάνω και εγώ καμιά ζημιά!»