Καλά είναι τα νέα από τη συνάντηση Αρναουτάκη -Σκανδαλίδη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στη συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος και οι βουλευτές Ηρακλείου,  κ. Σκανδαλίδης είναι θετικός στην αποζημίωση για τον περονόσπορο μέσω ΠΣΕΑ ενώ θετική είναι η στάση του Υπουργού για τια αποζημιώσεις για το E.Coli, τις εξισωτικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, σε ποσοστό 5% επί των τιμολογίων .

Από την πλευρά τους οι αγρότες διαμηνύουν ότι για να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους αναμένουν γραπτές τις δεσμεύσεις του υπουργού.

Αγρότες , μαθητές και γονείς ενωμένοι στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές αγροτών και γονιών και υποβαθμίζει τις συνθήκες μάθησης των μαθητών. Οι μαθητές νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία και συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης.

Διαστάσεις παίρνει πλέον η κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου του Ηρακλείου που πλέον ξεπερνά τα όρια μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας καθώς στις διαμαρτυρίες παίρνουν  μέρος και εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας.Όπως είναι φυσιολογικό τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη.

"Κατάληψη- λύσεις , αλλαγές εδώ και τώρα" είναι το κεντρικό σύνθημα των αγροτών του Ηρακλείου.

Οι αγρότες πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος  Αρναουτάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη στον οποίο θα  μεταφέρει τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Σημειώνεται πως και χθες έγινε προσπάθεια από τον κ. Αρναουτάκη, προκειμένου να υπάρξει επαφή με τον κ. Σκανδαλίδη, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχε στην Κυβερνητική Επιτροπη.

Υπενθυμίζεται οτι η κατάληψη της Περιφέρειας ξεκίνησε χθες το μεσημέρι όταν κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών.

Τα αιτήματα που για μια ακόμα φορά οδηγούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στους δρόμους είναι η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον περονόσπορο, τον περσινό χιονιά και το σκάνδαλο με το βακτήριο e coli.

Επίσης η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο σε ποσοστό 5% επί των τιμολογίων, η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, η μείωση στο 6% του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, η στήριξη της κτηνοτροφίας και της παραγωγής ζωοτροφών, η στήριξη του ελαιόλαδου, η ανάγκη ίδρυσης Περιφερειακών Ταμείων ΕΛΓΑ και η έναρξη της διαδικασίας αναμπέλωσης.