Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου καθώς στα δυτικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Βαθμιαία από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 και τοπικά στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook