Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί στις 10:30 σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ενώ στις 2 το μεσημέρι ο κ. Ρέσλερ και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα υπογράψουν συμφωνία οικονομικής συνεργασίας.

Μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας έστειλε χθες, μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ στην Αθήνα, ο κ. Ρέσλερ υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας είναι να μείνουν «όλες οι χώρες του ευρώ εντός της ευρωζώνης».

«Περνάμε δύσκολες εποχές, αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα. Τα πλουσιότερα μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να βοηθήσουν τα φτωχότερα στη βάση της οικονομικής σύνεσης και σταθερότητας» είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός αντικαγκελάριος.

Επανέλαβε, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων και για να βρεθεί λύση σε αυτό το εμπόδιο, όπως είπε ο κ. Ρέσλερ, η γερμανική τράπεζα επενδύσεων είναι διατεθειμένη να διαθέσει πόρους ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα οι γερμανοί επενδυτές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έδωσε τα εύσημα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, που στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για μια και μόνο μεταρρύθμιση που έγινε στο ασφαλιστικό σύστημα, το εύρος των διαδηλώσεων και των αντιδράσεων έριξε την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook