Για μέτρα που οδηγούν σε μιαν αδιέξοδη οικονομική πολιτική, κάνει λόγο το τμήμα Ανατ.Κρητης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο στην σχετική ανακοίνωση αναγράφει τα εξής :

\”Η λήψη νέων μέτρων περικοπής μισθών και συντάξεων καθώς και μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα, που συνεχώς ανακοινώνει η Κυβέρνηση, αποδεικνύει την αδιέξοδη πορεία της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Η όλο και μεγαλύτερη ύφεση που βυθίζεται η Ελληνική Οικονομία είναι το νομοτελειακό αποτέλεσμα της μείωσης μισθών και συντάξεων και της συνεχούς αύξησης της φορολογίας.

Μέσα σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον δυστυχώς οι τιμές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα ροκανίζοντας ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Απαιτείται άμεσα αλλαγή ρότας στην οικονομική πολιτική με ενίσχυση της κατανάλωσης, κίνητρα για ανάταξη της παραγωγικής δραστηριότητας και εξασφάλιση της ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας.

Είναι αλήθεια ότι το κράτος έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα από την 6η δόση. Όμως, θα έχουμε την ίδια ανάγκη και για τις επόμενες δόσεις.

Τα δανεικά αυτά με τους όρους που μας χορηγούνται δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αυξάνουν το χρέος, αυξάνουν τους τόκους, διαλύουν τον οικονομικό ιστό, εξανεμίζουν την όποια ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook