Ανακοίνωση με την οποία καταφέρονται κατά του Αλέξη Κούγια και τις πρόσφατες δηλώσεις του για το Νίκο Τζώρτζογλου και τον Εργοτέλη , εξέδωσε ο οργανωμένος σύνδεσμος οπαδών του Εργοτέλη «Alternatives».

Στην ανακοίνωση τους οι «Alternatives» καταφέρονται και κατά του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη γιατί δεν πήρε θέση στα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια ενώ ήταν παρών στην εκδίκαση για την υπόθεση του ΟΦΗ για το ματς με την Ηλιούπολη, ενώ αφήνουν υπονοούμενα και για την ομάδα του ΟΦΗ τονίζοντας : «και τότε, μιας και θέλουν κάποιοι να παίξουμε το παιχνίδι της μνήμης η χούντα δεν είχε διαλέξει εμάς...»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Alternatives» αναφέρει τα εξής :

«Δεν επιζητούμε τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να πούμε τα παρακάτω.
Διαβάζοντας την κατάθεση του κ. Αλέξη Κούγια για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του, διαπιστώσαμε σαφής αιχμές, αν όχι κατηγορίες, προς την ομάδα μας τον Εργοτέλη.
Φαίνεται, πως η σιωπή μας, έχει δημιουργήσει την διάθεση σε ορισμένους, να υψώσουν το όποιο ανάστημά τους, χρησιμοποιώντας το όνομα της ομάδας μας.

Αξέχαστη μας μένει και η δήλωση του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου τον περασμένο Μάιο σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου και είπε, πως η Super league θέλει ομάδες του στοιχήματος όπως ο Εργοτέλης.

Τελείωσαν οι καιροί που περιμέναμε τον χρόνο να μας δικαιώσει απέναντι σε όλους αυτούς τους συκοφάντες.
Σας λέμε λοιπόν, ότι αν έχετε να καταθέσετε κάτι που αφορά παράνομες δραστηριότητες της ομάδας μας, υπάρχουν και οι διαφόρου τύπου εισαγγελείς για να το κάνετε. Διαφορετικά πρέπει να αναλαμβάνεται και τις ευθύνες των λεγομένων σας. Όχι γιατί θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη ( άλλωστε αυτή είναι τυφλή και δικαιώνει δολοφόνους 15χρονων παιδιών) αλλά απέναντι στην κοινωνία.

 Υ.Γ. Αλήθεια κ. Κουράκη, δίπλα δεν ήσασταν όταν ο κ. Κούγιας κατηγορούσε τον Εργοτέλη ότι ανέβηκε τις κατηγορίες στήνοντας τα παιχνίδια; Έχετε κάτι να μας πείτε για αυτό ως δήμαρχoς Ηρακλείου, σύμφωνα και με την ευαισθησία που έχετε δείξει σε θέματα που αφορούν τον αθλητισμό;

 Υ.Γ2 Είναι μεγάλη μας τιμή, που ο κ.Κούγιας μας συκοφαντεί και δεν μας υπερασπίζεται. Άλλωστε, αυτό που μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι, είναι ότι και τότε, μιας και θέλουν κάποιοι να παίξουμε το παιχνίδι της μνήμης η χούντα δεν είχε διαλέξει εμάς...

 Καληνύχτα σας παραγοντίσκοι του αθλητικού, πολιτικού και εμπορικού βίου του τόπου».