Η Ελλάδα θα εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της αναφορικά με τα δάνεια που λαμβάνει από τους Ευρωπαίους εταίρους και θα τα αποπληρώσει μέχρι το τελευταίο ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

«Η βοήθεια θα αποπληρωθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Φίλιπ Ρέσλερ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να δώσει μάχη για τη στήριξη του ευρώ. «Μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι εμείς, στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, είμαστε έτοιμη να δώσουμε μάχη για το νόμισμά μας και να το προστατεύσουμε από τις επιθέσεις» δήλωσε.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, όπως αναγράφεται στο protothema.gr, ανέφερε ακόμη ότι η ανάληψη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πρωτοβουλίας για τη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων αποφάσεων, που θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους Γερμανούς βιομηχάνους, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε η κρίση στην ευρωζώνη, αλλά και οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τόνισε και πάλι τη σημασία του μηνύματος για σταθερότητα του ευρώ και της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα περνά μια πολύ δύσκολη φάση, προχωράμε σε δύσκολες αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα και λαμβάνουμε αποφάσεις που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν τη χώρα και τους πολίτες, είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει να είναι μια φιλοεπενδυτική και φιλοαναπτυξιακή χώρα.

Όσον αφορά ειδικά στο ενδιαφέρον των Γερμανών επενδυτών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα πεδία επενδύσεων είναι ιδιαίτερα ο τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook