Στο λιμανάκι της Δάφνης στο Άγιο Όρος έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρωθεπιστάτη, μέλη της Ιεράς Επιστασίας και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος επισκέπτεται το Άγιο Όρος για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 20 ετών από την εκλογή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι κατά τη διάρκεια του προσκυνήματός του θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών, Στ.Λαμπρινίδη και μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος «όχι μόνο για το Άγιο Όρος, αλλά και για τη Μητέρα Εκκλησία».

Ο υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο (8-9 Οκτωβρίου) στο Άγιο Όρος προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 20 χρόνια από την εκλογή του Βαρθολομαίου ως Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο κ. Βαρθολομαίος, θα μεταβεί αργότερα στις Καρυές, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή από τους 20 ηγουμένους και τους 20 αντιπροσώπους των μονών (έκτακτη διπλή Ιερά Σύναξη).

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώθηκε από κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στη λειτουργία μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στην περιοχή για τα αιτήματά τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της λειτουργίας των μεταλλείων, Κατερίνα Ιγγλέζη, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Ιερισσό, στο δρόμο προς Ουρανούπολη.

Από το σημείο πέρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατευθυνόμενος για το Άγιο Όρος. Σύμφωνα με την κ.Ιγγλέζη, ο κ. Βαρθολομαίος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και οι κάτοικοι τον ενημέρωσαν για το θέμα των μεταλλείων, του έδωσαν ενημερωτικό υλικό και ζήτησαν τη βοήθεια του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα, ενώ οι κάτοικοι μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν στο ταξίδι του οι μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και μέλη της Πατριαρχικής Αυλής.

Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Λαγκαδά και «θα ευλογήσει το ποίμνιο αυτής, εγκαινιάζων διάφορα εκκλησιαστικά και άλλα κοινής ωφελείας Ιδρύματα».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επιστρέψει στο Φανάρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook