Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας και το δελτίο καιρού που εξέδωσε προειδοποιώντας για έντονη επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

H δυτική Κρήτη θα δεχτεί πρώτη τις καιρικές αλλαγές με βασικά χαρακτηριστικά την εκδήλωση βροχών και σποραδικών καταιγίδων, που θα ξεκινήσουν από το Σαββατόβραδο και θα ενταθούν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις θα επεκταθούν προοδευτικά σε ολόκληρο το νησί ενώ κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονες και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη οπότε και σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Μάλιστα την Κυριακή άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 7 έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα στραφούν βαθμιαία από τα Δυτικά και Βόρεια σε Βόρειους με την ίδια ένταση με εξασθένηση από το απόγευμα της Δευτέρας.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων με το οποίο παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων σκαφών σε λιμάνια του Ηρακλείου να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα ασφαλείας των σκαφών τους. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook