Τελευταία ενημέρωση: 12:35

Μια καλύτερη ζωή αναζητούσαν οι 51 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε δουλεμπορικό σκάφος το απόγευμα της Παρασκευής σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων βόρεια του Ρεθύμνου και μεταφέρθηκαν τελικά, ύστερα από επιχείρηση των αρχών, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε αίθουσα στο χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία των λιμενεργατών του Ηρακλείου, ενώ υπεύθυνοι στον ΟΛΗ τους παρείχαν νερό και αρτοσκευάσματα.

Νέα περιπέτεια στη ξηρά

Η περίθαλψή τους στο συγκεκριμένο χώρο αποτελεί προσωρινή λύση, ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, ελέω γραφειοκρατίας και των αλλαγών που έχει φέρει στις αρμοδιότητες των αρχών ο Καλλικράτης,  τι μέλλει γενέσθαι με τους 51 μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα ιρακινής ή αφγανικής υπηκοότητας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν 8 γυναίκες και 4 ανήλικα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 51 μετανάστες φέρεται να κινδύνευσαν καθώς το μεσημέρι, επιβαίνοντες από το πλοίο επικοινώνησαν με το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείο, εκπέμποντας σήμα κινδύνου και αναφέροντας ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, φορτηγό πλοίο που έπλεε σε κοντινή απόσταση, ανέλαβε τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Ρεθύμνου ενώ στο σημείο έσπευσαν και σκάφη του Λιμενικού από το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Ωστόσο λόγω του καιρού δεν κατέστη δυνατό λόγω του καιρού να αποβιβαστούν από το πλοίο στις λέμβους του λιμεναρχείου για να μεταφερθούν στη μαρίνα και στη 1 το βράδυ αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο Ηράκλειο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέβη στο σημείο δε χρειάστηκε να μεταφέρει στο Νοσοκομείο κανέναν επιβάτη του σκάφους καθώς είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook