Μέσω sms θα ενημερώνονται για τα σημεία που θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την Κρήτη, έπειτα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων του νησιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας Γιάννη Μαργαρώνη, πρόκειται να τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα σε λιμάνια και αεροδρόμια, μέσω των οποίων θα αποστέλλονται sms προς τους τουρίστες, για αγορές από τα πιστοποιημένα καταστήματα των εμπορικών συλλόγων.

Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας

Όπως εξηγεί στο flashnews.gr ο κ. Μαργαρώνης, σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συνδεθεί ο τουρισμός με το εμπόριο και έτσι να στηριχτεί η ελληνική - τοπική οικονομία, τα ελληνικά - τοπικά προϊόντα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί  μέρος της καμπάνιας των 3S (Sea, Sun, Shopping", Θάλασσα, Ήλιος, Αγορές") που προσκαλεί τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για να ψωνίσουν κιόλας, σημειώνει ο κ. Μαργαρώνης.

Στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που θα ενταχθούν στη δράση θα δοθεί ένα αυτοκόλλητο  - σήμα που θα αποτελεί εγγύηση καλής λειτουργίας.

Ωστόσο, αυτό δεν θα αποτελεί μέσο αποκλεισμού για εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά είναι ένα βήμα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, όπως εξηγεί ο κ. Μαργαρώνης.

Να σημειωθεί ότι στόχος της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων του νησιού, είναι η πρωτοβουλία να  βρει εφαρμογή την επόμενη τουριστική σεζόν και τα μηχανάκια να έχουν τοποθετηθεί στα λιμάνια και αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.