Ένα σημαντικό βήμα για την πολεοδόμηση των συνεταιριστικών οικισμών στην Κρήτη που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας, έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έγκρινε και υπόγραψε την βεβαίωση του άρθρου 24 για την ιδιωτική πολεοδόμηση του οικισμού «ΗΛΙΟΘΕΑ», που είναι μια οικιστική πρωτοβουλία των εφοριακών υπαλλήλων.

Όπως υπογραμμίστηκε στην σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του προέδρου των εφοριακών υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης Κώστα Κοκολάκη αλλά και του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Αλεξάκη, η σημερινή υπογραφή της σχετικής βεβαίωσης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ενδιάμεσο βήμα προς τον τελικό σκοπό που είναι η δημιουργία ενός νέου παραθεριστικού οικισμού οργανωμένης δόμησης στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου, στην περιοχή της Ελιάς συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων για την κατασκευή ισάριθμων κατοικιών.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης η Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί, πιέζει, παρεμβαίνει και βοηθάει όλους τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς του νησιού που έχουν μπλοκάρει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Για τον συνεταιριστικό οικισμό «ΗΛΙΟΘΕΑ» τα επόμενα στάδια είναι:

-Προέγκριση πολεοδομικής μελέτης
-Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων
-Έγκριση οριστικής πολεοδομικής μελέτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook