Για τις 8 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη σε δεύτερο βαθμό με δράστη τον 33χρονο Ζαχαρία Λαγουδάκη.

Πρωτόδικα ο 33χρονος είχε καταδικαστεί ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου (Οκτώβριος 2009) σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας ενημερώθηκε για την καταδίκη του μέσα στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού όπου είχε μεταφερθεί από νωρίς μετά την άρνηση του να απολογηθεί και την επιμονή του να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του πρωτόδικα.

Η δολοφονία του Χανιώτη φοιτητή Μ. Χορευτάκη που έγινε στα στενά όρια της Ρεθυμνιωτικής κοινωνίας το Μάιο του 2008 δεν είχε ως δράστη της κάποιο άτομο που γνώριζε τον άτυχο 20χρονο φοιτητή και που ήθελε να τον εκδικηθεί. Έγινε από έναν νεαρό κακοποιό που είχε προσφάτως αποφυλακιστεί. Ο θάνατος του φοιτητή σκόρπισε θλίψη. Η πράξη όμως του δολοφόνου και η μετέπειτα στάση του γέμισε με οργή και θυμό τους Κρητικούς.

Ο δράστης ακόμη και στην απολογία του ήταν κυνικός και θρασύς. Χωρίς ίχνος μεταμέλειας είπε ότι σκότωσε το Χορευτάκη, επειδή η παρέα του τελευταίου είχε επιτεθεί σε έναν γνωστό του με προβλήματα αναπηρίας. Σε καμία από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων που δόθηκαν στην Αστυνομία πάντως δεν επιβεβαιώνονται οι δικαιολογίες που προέβαλε ο αδίστακτος δολοφόνος.

Για την υπόθεση οι γονείς του 20χρονη Μανόλη ξεκίνησαν «σταυροφορία» ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ζητώντας μονάχα την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου που σκότωσε το παιδί τους.

εφημερίδα \”Πατρίς\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook