Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου σχετικά με την επίσκεψη του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ στην Ελλάδα με κεντρικό θέμα την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild εξαπολύει ευθείες βολές στους Έλληνες και τον \”εμφανή ρατσισμό\” τους εναντίον των Γερμανών.

Αφορμή, όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα, στάθηκε η αφίσα που τοιχοκολλήθηκε έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και στην οποία απεικονίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να αγκαλιάζει την Γερμανία καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το προϊόν φωτομοντάζ ανήκει στην κίνηση πολιτών \”Πόρτα-Πόρτα\”, με σκοπό τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της πρεσβείας, στην οδό Λουκιανού, στο Κολωνάκι χτες Πέμπτη.

Στη συγκέντρωση κατά της επιβολής νέων μέτρων λιτότητας, έλαβε χώρα θεατρικό δρώμενο με ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς που σατίριζαν γερμανικά ιστορικά γεγονότα.

Ωστόσο, το εν λόγω περιστατικό δεν ξέφυγε της προσοχής Γερμανών δημοσιογράφων, που στο δημοσίευμα μιλούν για \”τρέλα μίσους από τους Έλληνες\”, αλλά και για το ότι \”την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα και ετοιμάζεται να της δώσει δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων φεύγει από… τη Γερμανία, οι Έλληνες μάς κοροϊδέυουν\”.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι \”το ευχαριστώ των Ελλήνων είναι οι χυδαίες βρισιές και προσβολές\”, και κάνει λόγο για εμφανείς προσβολές των Ελλήνων εναντίον τους, μέσα από τα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε σχόλια ελληνικών καναλιών και εφημερίδων, στα οποία όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα \”αρκετοί σχολιαστές ειρωνεύονται την Γερμανία και τη γιορτή της μπύρας λέγοντας ότι οι Γεμανοί πίνουν στην υγειά της Ευρώπης, αλλά και για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας εξαιτίας του Β\’ Παγκοσμίου πολέμου\”.

\”Απλά δεν θεραπεύεστε\”

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται ότι \”στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA, ο Φ. Ρόσλερ σχολιάστηκε αρνητικά και παρουσιαστής σε πρωϊνάδικο είπε: \”Τί θέλει αυτός ο Γερμανο- Ιάπωνας στην Ελλάδα;\”.

Στην ιστοσελίδα \”Το Βήμα\” σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι: \”Αν μας αποζημίωνε η Γερμανία για το Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα δεν θα βρίσκονταν σε οικονομικό αδιέξοδο\”.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας \”Το Έθνος\”, υπάρχει φωτογραφία από το Oktoberfest στο Μοναχό, με τίτλο: \”Οι Γερμανοί μεθάνε εις βάρος των άλλων. Πίνουν στην ευημερία της Ε.Ε. και εμείς υποφέρουμε κάτω από τις διαταγές τους. Είμαστε σε Κατοχή\”. Κάτι το οποίο εξόργισε τη γερμανική κοινότητα.

Συντάκτης στην εφημερίδα \”Ελευθεροτυπία\” αναφέρει ότι \”Η Ελλάδα αποτελεί την κόλαση της Γερμανίας. Κάποια στιγμή, απλά οι Γερμανοί θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε. Έχουν άσχημο και απαιτητικό χαρακτήρα\”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αρνητικά σχολιάζονται από Γερμανό δημοσιογράφο, οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είχε δηλώσει: \”Οι Γερμανοί έκλεψαν από τους Έλληνες λεφτά και χρυσό στο Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο\”.

Στο στόχαστρο του Γερμανού δημοσιογράφου μπήκε και ο ίδιος ο διάσημος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είχε παλιότερα δηλώσει ότι \”στα μάτια των Γερμανών είμαστε απλά αλλοδαποί\”.

Το γερμανικό δημοσίευμα κατά της ελληνικής στάσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247, καταλήγει με μια έμμεση απειλή.

\”Έτσι δεν μπορεί κανείς να σάς σώσει από βέβαιο πνιγμό. Με τον τρόπο αυτό, απλά δεν θεραπεύεστε\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook