Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας γιορτάζει από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο Δήμος Φαιστού, στο πλαίσιο ένταξης του, στις «Πόλεις 12 Αστέρων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, έχει ήδη αρχίσει διαγωνισμός έκθεσης στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κεντρικό θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού πρόκειται να ανακοινωθούν στις 10 Οκτωβρίου, ενώ οι καλύτερες εκθέσεις θα δημοσιευτούν σε τοπική εφημερίδα και οι νικητές θα λάβουν βραβείο σε ειδική εκδήλωση.

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του νηπιαγωγείου Τυμπακίου παράλληλα ανοικτή συζήτηση με ειδικούς επιστήμονες με επικεφαλής τη Λογοπαθολόγο και συγγραφέα, κ. Ελένη Ρουσοχατζάκη, για τα δικαιώματα των παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες.

Ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία του Δήμου Φαιστού θα πραγματοποιηθούν παράλληλα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Τα παιδιά θα μάθουν για τα περιβαλλοντικά δικαιώματα μέσω ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού.
Το ίδιο απόγευμα στην πλατεία Τυμπακίου θα γίνει εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, που θα συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι που μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον.

Εκδήλωση με τίτλο «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον 21ο αιώνα» με τον Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Ευρωβουλευτής και η Δήμαρχος Φαιστού θα πραγματοποιήσουν σχετικές ομιλίες, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσης ανοικτή συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με ειδικότερη έμφαση στο σεβασμό και στο δικαίωμα της μη διάκρισης στα άτομα με αναπηρία και σε προκαταλήψεις θρησκείας, γλώσσας, πολιτισμικής καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας επίσης πραγματοποιούνται διαπολιτισμικές πρωτοβουλίες με τους πολίτες σε διαφορετικές γειτονιές όπου οι κάτοικοι από διαφορετικές περιοχές και χώρες θα παρουσιάσουν την παραδοσιακή κουζίνα τους, τη μουσική τους καθώς και τους χορούς τους βελτιώνοντας έτσι την κοινωνική συνοχή σε πολυπολιτισμικές γειτονιές και κοινότητες.

Μέσα στον Οκτώβριο παράλληλα προγραμματίζεται προβολή ταινιών μικρού μήκους για άτομα με αναπηρία σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ανοικτή συζήτηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook