Μια 54χρονη γυναίκα, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Δανία άφησε την τελευταία της πνοή στο αεροδρόμιο Χανίων.

\”Πάγωσαν\” όλοι όσοι ήταν στο αεροδρόμιο Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\”, στις 12 το μεσημέρι, όταν είδαν μια γυναίκα που περίμενε στην πύλη εξόδου  για πτήση για την Δανία, να πέφτει κάτω λιπόθυμη.

Αμέσως κάποιοι έσπευσαν και προσπάθησαν να την συνεφέρουν, ενώ άλλοι άρχισαν να φωνάζουν για να παει αμέσως ένας γιατρός. Μόνο που….

Μόνο που μπορεί να ευρίσκοντο σε ένα διεθνές αεροδρόμιο , ενός απο τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς μιας Ευρωπαικής χώρας, αλλά ξέχασαν πως την χώρα αυτή την λένε Ελλάδα.

Και δυστυχώς, για την άτυχη 54χρονη τουρίστρια απο την Δανία, όταν – πριν απο μήνες – η μοναδική γιατρός του αεροδρομίου (που ανήκε στο Κ.Υ.Βάμου) πήρε γονική άδεια, δεν αντικαταστάθηκε (!!!).

Η έλλειψη \”μπαλώθηκε\” με την αποστολή απο το Κ.Υ.Βάμου ενός γιατρού για δύο πρωινά εβδομαδιαίως (!!!).

Ο αερολιμενάρχης Χανίων κ.Σταύρος Καστρινάκης μιλώντας στο Flashnews.gr τόνισε πως ενημέρωσε για την τεράστια αυτή έλλειψη την διοίκηση της Υ.Π.Α. και αυτή με την σειρά της ζήτησε την κάλυψη της θέσης απο το υπουργείο Υγείας, ενώ ενημερώθηκε και το υπουργείο Τουρισμού.

Αλλοίμονο όμως. Η αδιαφορία ήταν κραυγαλέα και μπορεί στην διάρκεια του καλοκαιριού, τα διάφορα μικροπεριστατικά να ήταν ελαφρά και να αντιμετωπίζοντο, όπως-όπως, αλλά ήρθε το σημερινό τραγικό περιστατικό με την 54χρονη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή,μέσα στο αναπηρικό της καροτσάκι,  στην πύλη εξόδου προς την πίστα των αεροσκαφών.

Να σημειωθεί πως μόλις έγινε έκκληση απο τα μεγάφωνα για τυχόν παρουσία γιατρών στο αεροδρόμιο, ανταποκρίθηκαν τρείς γιατροί, αλλά όπως φάνηκε ήταν αργά.

Έτσι όταν έφθασε εκεί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά απο 22 λεπτά απο την κλήση (καθώς ήταν σε τροχαίο ατύχημα στην Νέα Κυδωνία), διαπιστώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας.

Νέο περιστατικό το απόγευμα

Το απόγευμα υπήρξε και νέο περιστατικό με έναν ακόμη αλλοδαπό, ο οποίος έπεσε κάτω στην αίθουσα του αεροδρομίου Χανίων έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο  και χρειάστηκε για άλλη μια φορά η επέμβαση ιδιώτη γιατρού που έτυχε να βρίσκεται εκεί και του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε να παραλάβει τον άτυχο τουρίστα ο οποίος διεκομίσθει ευρισκόμενος σε κωματώδη κατάσταση, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ίσως το τραγικότερο όλων, είναι πως σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται πως το αεροδρόμιο των Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\” θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ορίζεται σαφώς πως θα πρέπει να υπάρχει και ιατρική κάλυψη σε 24ωρη βάση.

Και όμως η Ελληνική πολιτεία δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που η ίδια έχει εκδόσει.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook