Το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.), ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), συμμετέχει στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, που εξήγγειλε η Π.Ο.Υ.ΕΦ., για την Δευτέρα 10/10/2011 , Τετάρτη 12/10/2011 & Πέμπτη 13/10/2011,για τους παρακάτω λόγους :

• Λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, παραμένουν κενά στην Υπηρεσία της τάξης του 60%. Παράλληλα εντός του 2010 λειτούργησε το κατάστημα κράτησης Σερρών απογυμνώνοντας από προσωπικό άλλες υπηρεσίες (λόγω μεταθέσεων). Μόνο στη φυλακή Κορυδαλλού οφείλονται περίπου 13.000 ημέρες δεδουλευμένης εργασίας σε 210 υπαλλήλους.

 • Η εργασία στο χώρο των φυλακών είναι η κατά γενική ομολογία η χειρότερη όλων στο δημόσιο καθώς τόσο η επικινδυνότητα όσο και συνθήκες εργασίες δημιουργούν μείγμα επικίνδυνο. Απόδειξη σε αυτό : ούτε μια αίτηση μετάταξης προς την υπηρεσία μας και παρόλα αυτά έχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 40%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρους αδυναμίας της Πολιτείας, να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων .

• Δεν έχουμε πληρωθεί την νυχτερινή εργασία που παρείχαμε εντός του 2011 ενώ μας οφείλονται ακόμα ο Νοέμβριος & ο Δεκέμβριος του 2008 και ο Δεκέμβριος του 2009.

• Λόγω μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 • Εξαίρεση της υπηρεσίας μας από τον περιορισμό του 1 προς 10 και άμεσες προσλήψεις εξωτερικών φρουρών για κάλυψη των μισών και πλέον οργανικών θέσεων που παραμένουν κενές.

 • Διαφύλαξη ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας.

 • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών (Νυχτερινά, εξαιρέσιμα).

 • Μη περεταίρω μείωση μισθού και αποδοχών.

 • Μισθολογική αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε.

 • Παροχή υπηρεσιακού εξοπλισμού. Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου.

Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου.

Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας μας ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω ελλείψεως του προσωπικού (50% κενές οργανικές θέσεις), δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook