Τριήμερη επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έφτασε στο Περιβόλι της Παναγίας την Παρασκευή και θα παραμείνει έως την Δευτέρα,ενώ σήμερα θα συναντηθεί και με τους Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Κατα την άφιξή του. στο χαιρετισμό του προς του παραβρισκόμενους, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στο 'Αγιον Όρος, θα δοθεί η ευκαιρία της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και μέλη της κυβέρνησης, ώστε να ανταλλαχθούν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος "όχι μόνο για το 'Αγιον Όρος, αλλά και για την Μητέρα Εκκλησία".

Να αναφερθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος έπεσε «θύμα» φραστικής επίθεσης στις Καρυές του Αγίου Όρους, όταν έφτασε εκεί αμέσως μετά τη Δάφνη.

Συγκεκριμένα ρασοφόροι επιτέθηκαν με φραστικές ύβρεις και απειλές εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη φωνάζοντάς τον προδότη και εγκάθετο του Πάπα, παρουσία δεκάδων αστυνομικών και άλλων δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ρασοφόροι αποκρούσθηκαν από τους αστυνομικούς και απομονώθηκαν ενώ συνέχιζαν να φωνάζουν «έξω ο πάπας» και άλλα συνθήματα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται περί των λεγομένων «ζηλωτών», όπου δύο εξ αυτών προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών

Δεδομένης της σημερινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού της χώρας και του αρμοδίου για το Άγιον Όρος υπουργού Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδη, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επίφοβη μιας και οι «ζηλωτές» παραμένουν ανενόχλητοι και προκλητικοί.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και οι 20 Ηγούμενοι στο Πρωτάτο, την κεντρική εκκλησία του Αγίου Όρους, όπου έγινε επίσημη δοξολογία.

Κατόπιν ανέβηκαν στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητος για το καθιερωμένο κέρασμα, προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Εκεί παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.

(romfea.gr)