Σκληρή κριτική άσκησαν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για άλλη μια φορά οι επικεφαλής της Τρόικας. Συγκεκριμένα όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Τρόικα Πόουλ Τόμσεν η Ελλάδα χρειάζεται: «πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει την στάση πληρωμών».

Ο κ. Τόμσεν μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα σκλήρυνε ακόμα περισσότερο τη στάση του λέγοντας πως η χώρα προχωρά κάνοντας δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω, την στιγμή που η πολιτική και κοινωνική κόπωση μεγαλώνει. Συγκεκριμένα δήλωσε στην κυριακάτικη Welt: «Η Ελλάδα στέκεται σε ένα σταυροδρόμι, είναι σαφές πως το πρόγραμμα στήριξης δεν θα πετύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσο έχουμε δει μέχρι τώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός Ματίας Μορς, από την αντιπροσωπεία της Κομισιόν: «Οι Ελληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους. Όμως η εφαρμογή τους παίρνει χρόνο, και συχνά οι απαραίτητες δομές δεν υπάρχουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook