Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης για το ζήτημα της ρίψης του αβγού

Κατηγορούμενη η υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρίνα Δημητριάδου

Η υπόθεση που με τη διαδικασία του αυτόφωρου ξεκίνησε να εκδικάζεται την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, πρόκειται να συνεχιστεί μεθαύριο, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και μηνυτής κ. Όθωνας θα παραστεί αυτοπροσώπως ή μέσω συνηγόρου πολιτικής αγωγής.

Στην περίπτωση που ο κ. Όθωνας παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη -πράγμα το οποίο δε θεωρείται πιθανό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην πρωτεύουσα- η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά.

Στην δε περίπτωση που παραστεί μέσω συνηγόρου πολιτικής αγωγής, το πιο πιθανό σενάριο είναι, να συνεχιστεί η μέχρι στιγμής υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων της κ. Δημητριάδου, που ζήτησαν την αναβολή της δίκης με αίτημα την παρουσία του μηνυτή σε αυτή.

Η δε έδρα, που στο ξεκίνημα της εκδίκασης της υπόθεσης, έκανε δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, αναμένεται -στην περίπτωση που τεθεί- να το κάνει δεκτό εκ νέου.

Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει μια δεύτερη αναβολή, η υπόθεση ξεφεύγει από τα πλαίσια του αυτόφωρου που αφορούν ένα δεκαπενθήμερο και γίνεται ρητή δικάσιμος, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα ακολουθούνται πλέον οι γρήγοροι ρυθμοί του αυτοφώρου και ο ορισμός της επόμενης δικάσιμου θα απομακρύνει την υπόθεση χρονικά.

Μάλιστα μετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται το αρνητικό κλίμα να εκτονωθεί και να καταλήξει σε πιθανές αλληλο-υποχωρήσεις.

 

rethemnosnews.gr