Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε ο ομογενής Στυλιανός Αμανατίδης, ο οποίος με απάτες κατάφερε να εξασφαλίσει ακριβά αυτοκίνητα και δάνεια για κατοικίες συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σε δικαστήριο της Μελβούρνης ο 46χρονος Αμανατίδης, με πλαστά έγγραφα, μεταξύ των ετών 2000 και 2002 κατόρθωσε να εξασφαλίσει μεγάλα δάνεια. Περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια πήγαν σε ακριβά αυτοκίνητα αλλά ποτέ δεν πλήρωσε τις δόσεις των δανείων και τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Επίσης, εξασφάλισε δάνεια συνολικού ύψους έξι εκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας τα ονόματα άλλων ανθρώπων, για την αγορά κατοικιών. Ο δικαστής Τόνι Χάουαρντ, που εκδίκασε την υπόθεση, παρατήρησε πως δεν είναι βέβαιο ότι ο ομογενής έβγαλε κέρδη από τις απατές του. Σημείωσε όμως ότι τα αδικήματά του είναι ιδιαίτερα σοβαρά και μάλιστα τα έκανε ενώ ήταν ελεύθερος με αναστολή για την αποδοχή κλεμμένων κομπιούτερ. Ο Αμανατίδης θα πρέπει να μείνει στη φυλακή πέντε χρόνια πριν έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για πρόωρη αποφυλάκιση.

Παράλληλα, καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 465.000 δολαρίων σε δανειστικές εταιρίες και 2,6 εκατομμυρίων σε διάφορες τράπεζες.