Ενοχη έκρινε δικαστήριο της Μελβούρνης την 44χρονη Βίκυ Σωτηρίου που συνωμότησε με τον εραστή της Αρη Δημητράκη να σκοτώσουν τον άνδρα της Κρις Σωτηρίου ανήμερα της επετείου των γενεθλίων του.

Η Σωτηρίου σύμφωνα με το protothema.gr, είχε αρχικά αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας του άνδρα της καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι ο εραστής της Αρης Δημητράκης λειτούργησε αυτοβούλως λόγω ζήλειας.

Εντούτοις όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης από την κατάθεση που έδωσε ο εραστής της η Σωτηρίου όχι μόνο είχε πλήρη γνώση του διαβολικού σχεδίου εξόντωσης του άνδρα της αλλά ήταν αυτή που αρχικά το ανέφερε στον Δημητράκη τον Φεβρουάριο του 2009 και αυτή που λίγες ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας συναντήθηκε με τον Δημητράκη για να του δώσει το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Η απόπειρα δολοφονίας του Κρις Σωτηρίου συγκλόνισε την ελληνική παροικία της Μελβούρνης μιας και το ζεύγος Σωτηρίου θεωρούνταν ευτυχισμένο και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι υπήρχαν προβλήματα στον γάμο τους.

Ακόμα και ο «τυχερός» σύζυγος Κρις Σωτηρίου δήλωσε συγκλονισμένος στο δικαστήριο και ότι του ήταν αδιανόητο να πιστέψει πως η σύζυγός του που έδειχνε ότι τον αγαπούσε στην ουσία σχεδίαζε τον θάνατό του.

Ο εραστής της Σωτηρίου, Άρης Δημητράκης εκτίει ήδη 5χρονη ποινή φυλάκισης. Η ποινή της Σωτηρίου θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.