Σε ένα ματς που πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να ξεκινήσει το «Ηράκλειο» κατάφερε και έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών κερδίζοντας για την 2η αγωνιστική στο Κλειστό του Λίντο τον Διαγόρα Ρ. με 82-68.

Το παιχνίδι άρχισε με 2,5 ώρες καθυστέρηση και αυτό γιατί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Ηράκλειο αλλά και γενικότερα σε όλη την Κρήτη οι διαιτητές του αγώνα Πόντας και Σιώκας προσγειώθηκαν στα Χανιά αντί για το Ηράκλειο και από εκεί ήρθαν οδικώς λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όπως και ο μπασκεμπολίστας του Διαγόρα Γιώργος Δημητρίου που ταξίδευε στην ίδια πτήση.

Τελικά το ματς που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι άρχισε στις 2.45 μ.μ με τον Διαγόρα να κατεβαίνει με μόλις οκτώ παίκτες στο παρκέ που στη συνέχεια έγιναν επτά λόγω του τραυματισμού του Ντέντα που αποχώρησε από το ματς.

Η εικόνα του αγώνα

Το «Ηράκλειο» εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι ο Διαγόρας είχε μόλις οκτώ παίκτες στη διάθεση του φόρτσαρε στο πρώτο δεκάλεπτο και πήρε μια καλή διαφορά στο κλείσιμο με 22-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Διαγόρας βρήκε ρυθμό , ανέβασε στροφές μπήκε δυνατά στο ματς καλύπτοντας την διαφορά και μάλιστα βρέθηκε κάποια στιγμή μπροστά στο σκορ όμως τελικά το πρώτο ημίχρονο έληξε με το «Ηράκλειο» να προηγείται δύο πόντους 43-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Χαρίσης και Καραλής ανέλαβαν πρωτοβουλία για το «Ηράκλειο» και επανέφεραν την διαφορά σε λογικά επίπεδα με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 63-54.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Β. Ράλλη εκμεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του Διαγόρα και με τρία διαδοχικά τρίποντα στα τελευταία 3 λεπτά του αγώνα κατάφερε να πάρει εύκολα τη νίκη με 82-68 στο τέλος.

Κορυφαίος παίκτης για το «Ηράκλειο» ήταν ο Καραλής που σημείωσε 25 πόντους με 3 τρίποντα , ενώ από τους φιλοξενούμενος πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκογκίδης που πέτυχε 23 πόντους με 2 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 43-41(ημιχ), 63-54, 82-68

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ράλλης): Χαρίσης 16(2), Πετράκης 12(2), Ξενάκης 11(1), Κωτούλας 9(1), Καραλής 25(3), Παπαδόπουλος 2, Δαγαλάκης, , Δαγαλάκης 5(1), Αγαπητός 3, Χαλκιαδάκης
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Τσακίρης): Βογιατζής 10, Ντέντα , Λαγουδάκης 4, Παρδακάς 5, Κουνούπης 2, Δημητρίου 16(3), Χρύσης 8(2), Γκογκίδης 23(2).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook