Η πρωτόγνωρη κατάσταση, που αντιμετωπίζει η Κύπρος μετά την έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, αντικατοπτρίζεται στα ευρήματα του έκτακτου βαρομέτρου της Symmetron Market Research, που διενεργήθηκε μετά την έκδοση την περασμένη βδομάδα του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής, την οποία διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την έρευνα επτά στους δέκα πολίτες (71%) απορρίπτουν τον τρόπο, με τον οποίο ο πρόεδρος Χριστόφιας ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ τον εγκρίνει μόλις το 25%. Πιο αναλυτικά, τον Πρόεδρο απορρίπτει το 95% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, το 81% του ΔΗΚΟ, το 91% της ΕΔΕΚ, το σύνολο του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων, αλλά και το 25% του ΑΚΕΛ. Την προεδρία Χριστόφια εγκρίνουν το 72% του ΑΚΕΛ και το 14% του ΔΗΚΟ.

Το 74% των πολιτών δίνει τα εύσημα στον κ. Πολυβίου για τον τρόπο, με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του ως μονομελής επιτροπή διερεύνησης των ευθυνών, σε αντίθεση με το 22% που δεν συμφωνεί με την πιο πάνω τοποθέτηση.

Επίσης το 73% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι δίκαια καταλογίστηκε στον Πρόεδρο Χριστόφια η κύρια ευθύνη για την τραγωδία. Ένα συντριπτικό ποσοστό που αποτελείται από το σύνολο σχεδόν των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και από το 24% των ψηφοφόρων του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΕΛ . Αδίκως επιρρίφθηκε στον Πρόεδρο η ευθύνη, πιστεύει το 23% των πολιτών (74% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ και 9% του ΔΗΚΟ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook