Εξαγρίωσε τους πολιτικούς της Ιταλίας με την πληρωμένη καταχώρισή του σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας υπό τον τίτλο: \”Πολιτικοί, φθάνει πια\”.

Ο 58χρονος Ντιέγκο ντέλα Βάλε, ιδιοκτήτης της φημισμένης εταιρείας πολυτελών υποδημάτων και τσαντών Tod\’s και ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες της Ιταλίας, ένιωσε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και μέσω της καταχώρισης διεμήνυσε στους πολιτικούς όλων των παρατάξεων (χωρίς να αναφέρει ονόματα) ότι δίνουν παράσταση ανεντιμότητας και ανευθυνότητας, έχοντας απολέσει κάθε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Τους προειδοποίησε μάλιστα ότι οι Ιταλοί ούτε εκτιμούν ούτε εμπιστεύονται άτομα που βάζουν τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα πάνω από αυτά της πατρίδας.Οι… ανυποψίαστοι ίσως θεωρήσουν περίεργο ένα τέτοιο κείμενο να υπογράφεται από έναν μεγιστάνα. Κι όμως. Ο πατριωτισμός συνιστά βασικό άξονα στη ζωή του 13ου πλουσιότερου ανθρώπου της Ιταλίας και ενός από τους πλουσιότερους στον κόσμο, με περιουσία 1,3 δισ. δολάρια (βρίσκεται στη θέση 938 της λίστας του \”Forbes\” με τους δισεκατομμυριούχους).

Λάτρης της τέχνης

\"Δίνει
Ο άνδρας που απογείωσε την οικογενειακή επιχείρηση σε μια διεθνούς φήμης φίρμα, που αγαπά την τέχνη, την πολυτέλεια και το στυλ, που έχει συνηθίσει να συναναστρέφεται διάσημους, αρθρώνει συχνά λόγο πολιτικό: \”Εμείς οι Ιταλοί είμαστε περήφανος λαός\”, συνηθίζει να λέει ο Ντέλα Βάλε, ενώ δεν διστάζει να ασκήσει κριτική στον Μπερλουσκόνι, τον οποίο είχε στηρίξει στις αρχές της δεκαετίας του \’90, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική αρένα.

Στη συνέχεια, όμως, οι δρόμοι τους χώρισαν λόγω \”διαφορετικών αξιών\”.

Οι δύο άντρες, αμφότεροι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων -ο Μπερλουσκόνι της Μίλαν και ο Ντέλα Βάλε της Φιορεντίνα- έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες δημοσίως. Ο Σίλβιο είχε φτάσει στο σημείο να πει ότι αν άρχιζαν καβγά με τον Ντέλα Βάλε, τότε ο τελευταίος θα κατέληγε \”με σπασμένα κόκαλα\”, ενώ ο επιχειρηματίας είχε απαντήσει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται \”στα πρόθυρα νευρικής κρίσης\”.

\"Δίνει

Οταν ο Ντέλα Βάλε ερωτάται αν θα μπορούσε να γίνει ο διάδοχος του Καβαλιέρε, διαβεβαιώνει -όπως κάνει άλλωστε και ο επιστήθιος φίλος του, πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο- ότι δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική. \”Το να είσαι επιχειρηματίας και το να είσαι πολιτικός είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα\” λέει ο 58χρονος, ο οποίος διοχετεύει το πάθος του στην τέχνη και στην πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας.

Σ\’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι διάφορες χορηγίες του, όπως π.χ. τα 5,2 εκατ. ευρώ για τη Σκάλα του Μιλάνου, αλλά κυρίως η απόφασή του να αναλάβει το κόστος αναστήλωσης του Κολοσσαίου, διαθέτοντας τα απαιτούμενα 25 εκατ. ευρώ. Ορισμένοι έκαναν λόγο για \”ιδιωτικοποίηση\” του φημισμένου μνημείου της Ρώμης, ο μεγιστάνας ωστόσο υποσχέθηκε ότι δεν θα το μετατρέψει σ\’ έναν τεράστιο διαφημιστικό χώρο.

Ακριβά γόνατα
Εχει αδυναμία στις Ferrari και τις βίλες

\”Εχω μερικές Ferrari, αλλά δεν θα το έλεγα συλλογή. Δεν οδηγώ πολύ. Εχω σοφέρ και περνώ πολύ χρόνο σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο. Μου αρέσει όμως όταν επιστρέφω σπίτι το Σάββατο ή την Κυριακή να βλέπω μια καινούργια Ferrari απ\’ έξω. Είναι σαν γλυπτό\” εξηγεί ο Ντιέγκο ντέλα Βάλε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη \”Wall Street Journal\”. Τα ακριβά αυτοκίνητα είναι μόνο ένα δείγμα της πολυτέλειας που απολαμβάνει ο επιχειρηματίας. Ο Ντέλα Βάλε διαθέτει εντυπωσιακές κατοικίες, όπου φιλοξενεί μεταξύ άλλων Βρετανούς πολιτικούς όπως ο Τόνι Μπλερ και ο Π. Μάντελσον.

Ανεκτίμητη περιουσία
\"http://fashionrules.com/wp-content/uploads/2010/04/Diego-Della-Valle-of-Tods.jpg\"Στα αποκτήματα του μεγιστάνα συμπεριλαμβάνονται διάφορα έργα τέχνης, ένα τζετ στο οποίο αναγράφονται τα αρχικά DDD των λέξεων \”dignita, dovere, divertimento\”, δηλαδή \”αξιοπρέπεια, καθήκον, διασκέδαση\”, ένα ελικόπτερο και σκάφη, μεταξύ των οποίων το \”Marlin\” που κάποτε ανήκε στον Τζον Φ. Κένεντι.

Στο εν λόγω σκάφος έγινε η φωτογράφηση για παλαιότερη καμπάνια της Tod\’s με πρωταγωνίστρια την Γκουίνεθ Πάλτροου, ενώ στην τελευταία καμπάνια κεντρικό πρόσωπο είναι η ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ. Περιγράφοντας τις συνήθειές του, ο 58χρονος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, αναφέρει: \”Ξυπνώ στις 5.30 ή στις 6. Διαβάζω έξι εφημερίδες παρέα με ένα φλιτζάνι τσάι. Εχω τα ίδια CD εδώ και 20 χρόνια. Μου αρέσει η ιταλική μουσική της δεκαετίας του \’70. Στο κομοδίνο μου έχω 10 βιβλία που δεν προλαβαίνω να διαβάσω\”. Ο Ντέλα Βάλε δηλώνει περήφανος που είναι Ιταλός και διαβεβαιώνει ότι το \”made in Italy\” είναι εγγύηση ποιότητας.

\”Οταν άρχισε ο πατέρας μου την εταιρεία είχε 10 υπαλλήλους. Τώρα έχουμε 5.000… Οταν κάνεις το καλύτερο, οι άνθρωποι σε ακολουθούν και σε σέβονται\” εξηγεί ο επιχειρηματίας.

(Έθνος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook