Η βελγική κυβέρνηση κρατικοποίησε τη θυγατρική της Dexia που λειτουργούσε στη χώρα της ένατι του ποσού των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε «λογικό» ο βέλγος υπουργός Οικονομικών.

Το διοικητικό συμβούλιο της γαλλο-βελγικής τράπεζας Dexia θεωρεί πως η προσφορά εξαγοράς της Dexia Banque Belgique ήταν προς το «κοινωνικό συμφέρον» του ομίλου Dexia.

Το Βέλγιο θα αποκτήσει τον έλεγχο του 100% της Dexia Banque Belgique, έναντι του ποσού των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, πρώτο βήμα του κατακερματισμού του ομίλου Dexia.
 
Το κόστος της εθνικοποίησης της βελγικής θυγατρικής της τράπεζας είναι «λογικό», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς σε συνέντευξη Τύπου.

«Η βούληση της βελγικής κυβέρνησης δεν είναι να διατηρήσει επ\’ αόριστον τον έλεγχο της τράπεζας, ούτε να αποχωρήσει γρήγορα, αλλά να εξασφαλίσει τη συνέχειά της» είπε ο Ρέιντερς αναφερόμενος στην συμφωνία για την διάλυση της Ντέξια.
 
Το Βέλγιο αποφάσισε την εξαγορά αυτή «παρά τους κινδύνους και τις δυσκολίες που θα προκύψουν για την Dexia Banque Belgique» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Περίπου 600 εργαζόμενοι της Dexia Banque Belgique θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε κάποια άλλη θυγατρική του ομίλου, ανακοίνωσε επίσης το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
 
«Σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση» οι εργαζόμενοι αυτοί μπορούν να ενταχθούν στην γαλλική θυγατρική Dexia Credit Local ή στην Dexia BIL του Λουξεμβούργου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook