Το Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να δει από κοντά τις νέες αίθουσες διδασκαλίας (τύπου προκάτ) που τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου από το Δήμο, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μαθητών. Ο Δήμαρχος συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και θέλησε να μάθει αν οι νέες αίθουσες είναι λειτουργικές κι αν επιτελούν στο έπακρο το σκοπό για τον οποίο ο Δήμος Γόρτυνας προχώρησε στην προμήθειά τους με ιδία έσοδα.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαγιονιάς ενημέρωσε τον κ. Σχοιναράκη πως κάποιες μικροαλλαγές που είχε ζητήσει να γίνουν, σε συνεννόηση με τους δασκάλους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκαν κανονικά, ενώ για το ζήτημα της θέρμανσης, εν’ όψη και του χειμώνα, ανέφερε πως έχει γίνει η προμήθεια των κλιματιστικών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στηρίξει με κάθε τρόπο τις σχολικές μονάδες του Δήμου, τονίζοντας ειδικά για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου της Βαγιονιάς πως η προμήθεια και τοποθέτηση της εν λόγο αίθουσας έγινε κατά απόλυτη προτεραιότητα αφού οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις δεν είχαν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν το σύνολο των μαθητών, μετά τις συνενώσεις των σχολείων με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται μέσα σε λίγα μόνο τετραγωνικά μέτρα.

«Από το ξεκίνημα της θητείας μας έχουμε θέσει σε πρώτο πλάνο την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου μας. Το Δημοτικό Σχολείο της Βαγιονιάς, όπως μας ενημέρωσε προ καιρού η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν θα μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά τις συνενώσεις των σχολείων.

 Έτσι, ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις μας σαν Δημοτική Αρχή, εκπονήσαμε μια μελέτη και προχωρήσαμε χωρίς χρονοτριβή στην προμήθεια μιας αίθουσας διδασκαλίας, για το σχολείο.

Με χαρά μάλιστα είδα πως η εν λόγο αίθουσα είναι αρκετά μεγάλη και γι’ αυτό επέλεξαν να την χωρίσουν στη μέση και να δημιουργήσουν έτσι δυο νέες αίθουσες στις οποίες οι μικροί μαθητές θα μπορούν με άνεση πλέον να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Τον επόμενο μήνα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και για την αντίστοιχη αίθουσα που μας ζητήθηκε από το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα. Αυτό γιατί έχουμε ήδη αποσπάσει την δέσμευση του αρμόδιου αντιδημάρχου του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος μας είπε πως τον Νοέμβριο αναμένεται να είναι διαθέσιμες κάποιες αίθουσες προκάτ, που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος και μια από αυτές θα μας παραχωρηθεί ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης. 

Να σημειωθεί πως το κτίσμα που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Βαγιονιάς είναι εμβαδού 60 τμ συνολικά και γι’ αυτό αποφασίστηκε να διχοτομηθεί προκειμένου να φιλοξενήσει δυο τάξεις διδασκαλίας. Η προμήθειά του κόστισε στον Δήμο Γόρτυνας περίπου 20 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook