Με απάνθρωπες μεθόδους προσπαθούν να τακτοποιήσουν οι αρχές της Ουκρανίας το θέμα των αδέσποτων ζώων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που η χώρα συνδιοργανώνει με την Πολωνία το καλοκαίρι του 2012.

Ουκρανοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται εδώ και πολλά χρόνια για τις βάρβαρες πρακτικές αλλά εις μάτην. Λίγους μήνες, όμως, πριν το Euro 2012 η κατάσταση για τα τετράποδα που κυκλοφορούν αδέσποτα στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί.

Οι αρχές εγκατέλειψαν τη μέθοδο δηλητηρίασης με την μυοπαραλυτική ουσία ditiline και υιοθέτησαν μια «μοντέρνα και περιβαλλοντικά ασφαλή», όπως τη χαρακτήρισαν.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το newsbeast, εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και γατιά φυλακίζονται και οδηγούνται σε ένα κινητό κρεματόριο, όπου καίγονται ζωντανά σε θερμοκρασία 900 βαθμών Κελσίου.

Οι ακτιβιστικές οργανώσεις προσπαθούν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να πείσουν τις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν άμεσα το έγκλημα αυτό που γίνεται. Μέχρι στιγμής, το έγγραφο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχουν υπογράψει 300.000 άνθρωποι.