Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι \”πληρώνουν\” για τα δεινά του κράτους, των τελευταίων 50 ετών, η Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης βραβεύει έναν Έλληνα ως το καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο. Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, ότι το κατασυκοφαντημένο ελληνικό Δημόσιο ανέδειξε έναν τέτοιο δημόσιο λειτουργό.

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Η εν λόγω διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης σε έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ο \”νούμερο 1\” δημόσιος λειτουργός είναι βαθύς γνώστης του ελληνικού κράτους, αφού υπηρετεί περισσότερα από 20 χρόνια στο Δημόσιο και υπήρξε σύμβουλος πληθώρας υπουργών που πέρασαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πρωτοστεγάστηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την εφεδρεία, με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, υποστηρίζει ότι μονιμότητα δεν σημαίνει τεμπελιά και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δραματική μείωση των 4.000 τμημάτων που υφίστανται σήμερα στο Δημόσιο.

Ο ίδιος δούλεψε για την Έκθεση του ΟΟΣΑ, μαζί με ένα επιτελείο 198 ατόμων από 16 επιτροπές, 15 υπουργείων, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα των μεταρρυθμίσεων που άργησαν πολύ για την Ελλάδα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook