Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο νέος γύρος επαφών του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους δανειστές προκειμένου να κλειδώσει η 6η δόση αλλά και το νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν σήμερα και εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο θα εκδοθεί ανακοινωθέν με τα συμπεράσματα της επίσκεψης.

Στη συνέχεια, οι ελεγκτές θα ετοιμάσουν αναφορές για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης.

Οι επικεφαλής της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, στις μαραθώνιες συζητήσεις με την κυβέρνηση ζήτησαν πρόσθετες παρεμβάσεις ύψους 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 (3 δισ. περίπου για το 2013 και άλλα 3 δις για το 2014) για να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής, είτε λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, είτε λόγω των ελλείψεων στην λειτουργία κρατικού μηχανισμού.

Η τρόικα φέρεται να ζητεί ακόμη πρόσθετες παρεμβάσεις μέχρι το 2014, ενώ πιέζει για ακόμη χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω παρεμβάσεις στα κλειστά επαγγέλματα. Παράλληλα, η τρόικα απαιτεί να καθοριστούν σαφή χρονοδιαγράμματα και να εγκατασταθεί μηχανισμός παρακολούθησης για την υλοποίηση των μέτρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook