Σε έναν μήνα θα δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ελληνικό, όπως δηλώνει στα Νέα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση απορριμμάτων, το φυσικό αέριο και η έρευνα υδρογονανθράκων προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και στο πλαίσιο αυτό εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «τους επόμενους μήνες θα έχουμε θετικά νέα».

Όσον αφορά στο θέμα του Ελληνικού, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι η Ελληνικόν ΑΕ προχωρά τα νομικά και χωροταξικά ζητήματα της έκτασης του Ελληνικού, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει τη δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του Δημοσίου και ο ίδιος, με εντολή του πρωθυπουργού, έχει αναλάβει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων.

«Σε έναν μήνα από σήμερα θα έχουμε δημοσιοποιήσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος και το μεγάλο αυτό έργο θα πάρει τον δρόμο του» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για τις επενδύσεις, μετά και την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας με το Κατάρ για τα ορυχεία χρυσού, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι «μπορούμε να περιμένουμε και άλλες τέτοιες ειδήσεις».

«Ύστερα από μακρά περίοδο κρίσης εμπιστοσύνης, επενδυτές έρχονται με στόχο να δεσμεύσουν κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και τελικά να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζει, σημειώνοντας:

«Ως προς το ΥΠΕΚΑ, ξέρουμε ότι οι πλέον δυναμικοί τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -ήλιος, αέρας, βιομάζα, γεωθερμία-, το φυσικό αέριο και η έρευνα υδρογονανθράκων ήδη προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε θετικά επενδυτικά νέα. Όπως θετικά νέα θα παρουσιάσουμε σύντομα και από το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που εκκρεμούσαν προς αδειοδότηση στο υπουργείο μας».

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, για το πρόγραμμα «Ήλιος», για το οποίο έγινε συζήτηση και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι απομένει να ξεκαθαριστούν δύο τομείς για να αρχίσει η υλοποίησή του: η χρηματοδότηση και τα δίκτυα.

«Είναι ένα πολύ επωφελές και ρεαλιστικό σχέδιο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, ειδικά για χώρες όπως η Γερμανία» αναφέρει.