Αυτή η μερική διαγραφή χρέους πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο, ώστε ούτε ο τραπεζικός τομέας να πληγεί δραστικά, ούτε να υπάρξει αλυσιδωτή αντίδραση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνει.

Θεωρεί, επίσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να συστήσει ένα διαχειριστικό ίδρυμα, στο οποίο θα εισφερθούν και θα ιδιωτικοποιηθούν κρατικές επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και ακίνητα, ώστε με τα έσοδα που θα προκύψουν να γεμίσει το κρατικό ταμείο της χώρας.

Ο πρώην καγκελάριος τονίζει ότι είναι αναγκαία και η περαιτέρω ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), θεωρώντας ότι η πρόσφατη απόφαση της γερμανικής Βουλής για το Ταμείο αποτελεί ένα «μικρό» βήμα.

Εκτιμά, επίσης, ότι θα χρειασθούν και περαιτέρω αποφάσεις για την καθιέρωση των ευρωομολόγων.

«Δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη, όταν η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το μέσο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σρέντερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, χαρακτηρίζει τη συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση και επαινεί την απόφασή τους να προχωρήσουν στην οικονομική διακυβέρνηση.

Επιμένει όμως ότι χρειάζονται πιο συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα και προτείνει συγκεκριμένα βήματα αναδόμησης των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως την ανάδειξη υπουργού Οικονομικών υπεύθυνου για την Ευρωζώνη και τις συνόδους του Eurogroup, την ανάδειξη του προέδρου της Κομισιόν από τις ευρωεκλογές και τη σύμπτυξη σε ένα πρόσωπο των αρμοδιοτήτων του προέδρου της Κομισιόν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook