Τα καροτενοειδή και συγκεκριμένα η β-κρυπτοξανθίνη και ζεαξανθίνη δρουν προστατευτικά στον κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας. Η β-κρυπτοξανθίνη μετατρέπεται στο ανθρώπινο σώμα σε βιταμίνη Α η οποία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την υγεία του δέρματος, των οστών αλλά και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επωφεληθείτε από τις θετικές επιδράσεις των συγκεκριμένων καροτενοειδών ενισχύοντας τη διατροφή σας με βαθυπράσινα λαχανικά καθώς και φρούτα και λαχανικά με κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα.

Επιλέξτε τρόφιμα όπως οι πιπεριές, η κολοκύθα, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, το πεπόνι, τα κίτρινα φραγκοστάφυλα, το μάνγκο, τον ανανά, τα κίτρινα μήλα, τα παπάγια, τα αχλάδια, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, οι πατάτες, το καλαμπόκι, οι γλυκοπατάτες, το κίτρινο καρπούζι, τα ανοιχτόχρωμα σύκα και τα μανιτάρια.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα