Ορκίστηκαν σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 ενώπιον του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Πανίκου Καρατσή και αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δυνάμεων του ΕΣΥ στην Κρήτη και των νέων διοικήσεων των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, οι κ.κ.Νικόλαος Κυδωνάκης, έως σήμερα Διοικητής του Βενιζέλειου Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στη θέση του αναπληρωτή διοικητή της ίδιας μονάδας Εμμανουήλ Μαρκόπουλος ως αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Ο κ. Μανος Μαρκόπουλος γεννήθηκε στην Ιεράπετρα, σπόυδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιοο της Ρώμης και εργάστηκε ως ελέυθερος επαγγελματίας στην Ιεράπετρα από το 1974. Εχει θητεύσει στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Τ.Α.Κ. και Πρόεδρος του Γ.Ν.- Κ.Υ. Ιεράπετρας από το 1987 -1989. Επί θητείας του ξεκίνησε η επέκταση του νοσοκομείου Ιεράπετρας και μελετήθηκαν τα χειρουργεία δωρεά από το γραφείο του. Το 1978 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος της Ιεράπετρας και επί 12 χρόνια υπηρετεί το θεσμό.

Συμμετέχει ως μέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τη σύσταση του εως το 1990. Συμμετέχει οργανωτικά στο πρώτο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Κρήτης.
Το 1994 εκλέγεται στο θεσμό της Ν. Α. και ναλαμβάνει τη θέση του προέδρου (αντινομάρχη) του τεχνικού κύκλου μέχρι το 1997.

Το 1998 κατέρχεται υποχψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας ανεξάρτητος.

Το 2007 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και υπηρετεί στο Δήμο από τη θέση του Αντιδημάρχου μέχρι το τέλος της θητείας του το 2010, ενώ επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και στις τελευταίες εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook