Σε μια καινοτόμα δράση προχώρησε η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, η οποία λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες στην περιοχή και έπειτα από συνεργασία και διάλογο με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαλοχωρίου, τα Συμβούλια Τοπικών Κοινοτήτων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων προχωρά σε προαιρετική συνένωση μονοθέσιων Δημοτικών Σχολείων που λειτουργούν στο Δήμο.

Πρόκειται για τα Δημοτικά Σχολεία Κάτω Καστελλιανών, Δεματίου και Σκινιά που έπειτα από την προαιρετική τους συνένωση θα αποτελούν πλέον ένα νέο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο. Παράλληλα, το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμουργελών θα συνενωθεί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας είχε ξεκινήσει ευρύ φάσμα επαφών για το συγκεκριμένο θέμα από τις αρχές του έτους, με γνώμονα το γεγονός ότι κύριος στόχος για τον εκπαιδευτικό τομέα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες πολυεπίπεδης κρίσης, είναι το σχολείο που προάγει και υποστηρίζει με ποιοτικό τρόπο τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, το διάλογο και τη συμμετοχή.

Κοινό στοιχείο στις απόψεις Δημοτικής Αρχής και φορέων είναι ότι η συνένωση των μονοθέσιων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου θα βελτιώσει την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσδίδοντας στους μαθητές εμπειρίες ζωντανής σχολικής ζωής και ανοίγοντάς τους δρόμους επικοινωνίας και ευρύτερης συνεργασίας με συνομιλήκους τους.

Στα πλαίσια αυτά οι μαθητές των μονοθέσιων Δημοτικών Σχολείων Κάτω Καστελλιανών, Δεματίου και Σκινιά θα στεγαστούν στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Σκινιά, στο οποίο η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις ανακατασκευής και συντήρησης, με βάση την τεχνική μελέτη που έχουν εκπονήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook