Οι ασυνήθιστες πλημμύρες που πλήττουν την Ταϊλάνδη τον τελευταίο καιρό έχουν κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν 270 ανθρώπους, ενώ οι αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν την πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Ακόμη 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Καμπότζη και περίπου 20 στο Βιετνάμ, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Στην Ταϊλάνδη οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών έχουν προκαλέσει το θάνατο 269 ανθρώπων, ενώ εδώ και δύο μήνες πλήττουν εκατομμύρια άλλους, σύμφωνα με τις αρχές που έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Την Παρασκευή η πρωθυπουργός της χώρας Γινγκλούκ Σιναουάτρι είχε προειδοποιήσει για τη \”σοβαρή κρίση\”, όμως σήμερα διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

\”Δεν είναι απαραίτητο να κηρύξουμε κάποιες περιοχές κατεστραμμένες ζώνες διότι ακόμη μπορούμε να διαχειριστούμε\” την κατάσταση, δήλωσε η Σιναουάτρι στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν νέα μέτρα για την προστασία της πρωτεύουσας.

\"http://nimg.sulekha.com/others/original700/vietnam-floods-2008-11-2-21-5-11.jpg\"

\”Η κατάσταση είναι κανονική\”, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Ναρόνγκ Τζιρασουμπκουνακόρν, αξιωματούχος της Μπανγκόκ.

Στην Καμπότζη 207 άνθρωποι, ανάμεσά τους 83 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους δύο μήνες από τις σοβαρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει τη χώρα εδώ και δέκα χρόνια, όπως δήλωσε ο Κέο Βι εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης Καταστροφών.

Περισσότερα από 3.500.000 στρέμματα ορυζώνων έχουν πλημμυρήσει και περισσότερες από 270.000 οικογένειες έχουν πληγεί.

\"http://nimg.sulekha.com/others/original700/vietnam-floods-2008-11-3-1-38-31.jpg\"

Οι ζημιές στους ορυζώνες και τις υποδομές της χώρας εκτιμώνται σε τουλάχιστον 95 εκατομμύρια δολάρια (71 εκατομμύρια ευρώ), πρόσθεσε.

Παρά την έκταση της καταστροφής ο Βι διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Στο Βιετνάμ ο απολογισμός των νεκρών στο δέλτα Μεκόνγκ έφτασε σήμερα τους 24 νεκρούς, από τους οποίους οι 21 είναι παιδιά που πνίγηκαν, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου των Πλημμύρων.

Περίπου 60.000 σπίτια και 69.000 στρέμματα ορυζώνων έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι ζημιές εκτιμώνται στα 44 εκατομμύρια δολάρια (33 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με την Επιτροπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook