Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.

\”Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στη λαιμητόμο της Τρόικας\”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Και προσθέτει: \”Με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, πριμοδοτείται η εργοδοτική αυθαιρεσία, διευρύνεται ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ο εκβιασμός γίνεται θεσμός ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, γιατί, πλέον, οι αμοιβές και οι άλλες θεσμικές ρυθμίσεις, θα καθορίζονται μονομερώς και αυθαίρετα μόνο από τους εργοδότες\”.

\”Ακόμα, με το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, για τρίτη φορά σε διάστημα ελαχίστων μηνών, μειώνονται ξανά οι Συντάξεις. Είναι ανεξήγητη η επιθετικότητα της Κυβέρνησης με τέτοια σφοδρότητα σε ασφαλισμένους, που πληρώνουν υπερβολικά μεγάλες εισφορές, ενώ ποτέ τα ασφαλιστικά τους Ταμεία δεν έλαβαν κρατικό πόρο, και που αυθαίρετα και αντισυνταγματικά οδήγησε η Κυβέρνηση της ΝΔ στο ΕΤΑΤ, απαλλάσσοντας τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις\” επισημαίνει η ΟΤΟΕ.

\”Με αυτό το νόμο, αν τελικά ψηφισθεί από τη Βουλή, ενταφιάζονται οι Δημοκρατικοί Θεσμοί που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, και οι εργαζόμενοι της χώρας επιστρέφουν σε περιόδους του προηγούμενου αιώνα, αφού, παράνομα και αντισυνταγματικά, καταργούνται θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ούτε το Σύνταγμα της Ελλάδας, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις εργασίας, που θεωρούν ιερά και απαραβίαστα τα συλλογικά δικαιώματα που απορρέουν από τις συλλογικές συμφωνίες, στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την ουσιαστική κατάργηση του δημοκρατικού θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, μέσω των οποίων έχουν ρυθμιστεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων\”,

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook