Με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Χανίων η Βουλευτής Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας λύση στο ζήτημα της υποστελέχωσης του ιατρείου του αεροδρομίου που αποδεικνύεται επιβλαβής τόσο για την υγεία ταξιδιωτών και εργαζομένων όσο και για την τουριστική εικόνα του νομού Χανίων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης :

Πριν από 2 μέρες μια 54χρονη γυναίκα ταξιδιώτης για Δανία (μετά από διακοπές στα Χανιά) άφησε την τελευταία της πνοή στο αεροδρόμιο Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\”. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ένας ακόμη επισκέπτης των Χανίων υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Και τα δύο περιστατικά αντιμετωπίστηκαν από ιδιώτες γιατρούς που βρισκόταν στο χώρο του αεροδρομίου, διότι εκείνη την ημέρα το αεροδρόμιο δεν διέθετε γιατρό. Η γιατρός που διορίστηκε το 2008 στον κρατικό αερολιμένα Χανίων για πρωινή εργασία από Δευτέρα έως Πέμπτη λείπει με άδεια ανατροφής τέκνου από τις 9 Μαΐου 2011 (έως τις 24 Οκτωβρίου). Η αντικατάστασή της έγινε από αγροτικό γιατρό που παρουσιάζεται στον αερολιμένα μόνο 2 μέρες την εβδομάδα και μόνο με πρωινό ωράριο.

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 54χρονης γυναίκας μας υπενθυμίζει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν εφαρμόζει ούτε τις αποφάσεις της, ούτε ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από τις διεθνείς συμβάσεις. Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο αλλά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση ( Υ3α/ΓΠ/61522/16-06-07 – ΦΕΚ Β/822/2007) η Πολιτεία υποχρεούται να παρέχει ιατρική κάλυψη και στον συγκεκριμένο αερολιμένα καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, δηλαδή όλο το εικοσιτετράωρο.

Διαπιστώνεται, λοιπόν, αδυναμία ιατρικής κάλυψης των επιβατών και των εργαζομένων του αερολιμένα Χανίων πρόβλημα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις κατά την τουριστική περίοδο.

Με βάση τα προαναφερθέντα, ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί :

Προτίθεστε να επιλύσετε άμεσα το θέμα της υπολειτουργίας του ιατρείου στο αεροδρομίου Χανίων επιδεικνύοντας έτσι τον απαιτούμενο σεβασμό στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων και επιβατών και προστατεύοντας την τουριστική φήμη των Χανίων ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook