Έναν χρόνο τώρα δεν έχουν καταφέρει να σχηματίσουν κυβέρνηση στο Βέλγιο. Είδαν και απόειδαν οι άνθρωποι και πλέον ακούγονται εξαιρετικά ριζοσπαστικές προτάσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Ποια είναι η τελευταία; Αυτή της… αποχής από το σεξ, την οποία μάλιστα δεν κατέθεσε ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά μια βουλευτίνα: η Μαρλέν Τέμερμαν των φλαμανδών σοσιαλιστών, που τυγχάνει και γυναικολόγος.

Η βουλευτής πρότεινε σε όλες τις γυναίκες του Βελγίου «αποχή από το σεξ μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης» ως ένα «ακραίο μέσο άσκησης πίεσης» στους πολιτικούς που διαπραγματεύονται για το θέμα. «Είναι το έσχατο όπλο», δηλώνει στην εφημερίδα Le Soir η Μαρλέν Τέμερμαν.

Στη συνέντευξή της, η Τέμερμαν εξομολογείται ότι την ιδέα δεν την έκλεψε από τη… Λυσιστράτη, αλλά της δημιουργήθηκε σε ένα πρόσφατο ταξίδι της στην Κένυα.

Όπως έμαθε, πριν από δύο χρόνια, όταν η Κένυα παρέμενε ακυβέρνητη και όλος ο κόσμος είχε κουραστεί, οι Κενυάτισες ανακοίνωσαν την αποχή από το σεξ, με αποτέλεσμα έναν μήνα μετά η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση.

«Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε πλέον;», αναρωτιέται η σοσιαλίστρια βουλευτής, που έσπευσε να προσθέσει ότι ίσως αυτή είναι η μόνη λύση για να βγει από το αδιέξοδο το Βέλγιο, αν και συμπλήρωσε ότι βρίσκει την όλη εκστρατεία άκρως… διασκεδαστική!

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook