Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης του δήμου Μαλεβιζίου και του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Παιδείας Μαλεβιζίου, για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Γαζίου.

Τα θέματα της εκδήλωσης ήταν:

1. Η αναγκαιότητα του τεστ ΠΑΠ στην πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με εισηγητή το επίκουρο καθηγητή γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κ. Ρελάκη.

2. Η έναρξη του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στη δημοτική ενότητα Γαζίου, με εισηγήτρια την μαία του ΚΥ Αγ. Βαρβάρας κ. Μ. Κρητσωτάκη.

Παράλληλα αρκετές γυναίκες κανόνισαν ήδη ραντεβού για να κάνουν το τεστ ΠΑΠ, το τεστ που μπορεί να σώσει ζωές!

Η δράση για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποιείται στα πλαίσια προγράμματος που αναπτύσσεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον δήμο Μαλεβιζίου, τον Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. και το Κ. Υ. Αγ. Βαρβάρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του τμήματος ΚΑΠΗ Γαζίου στο τηλέφωνο 2810823547