Στο δρόμο κατεβαίνουν και οι ένστολοι της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για περικοπές σε μισθούς και λειτουργικές δαπάνες των οργανισμών τους που όπως λένε οδηγούν στην απαξίωση του Δημόσιου αγαθού της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των προεδριών των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ειδικών Φρουρών, προσωπικού Λιμενικού Σώματος, προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος, μέλη των οποίων είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ένστολων που υπηρετούν στην Κρήτη, με την συμμετοχή και των Ενώσεων αποστράτων Αστυνομικών Ηρακλείου & Χανίων αλλά και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών τους, ομόφωνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν υπό την αιγίδα των Ομοσπονδιών τους:

-Ένστολη Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πόλη των Χανίων την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
-Ένστολη πορεία διαμαρτυρίας μέσω των κεντρικών δρόμων της Πόλης των Χανίων και με κατάληξη στο κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχίας) όπου και επιδοθεί σχετικό ψήφισμα στον εκλεγμένο Περιφερειάρχη της Κρήτης.
-Να επικολλήσουν τα σημειώματα αποδοχών τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας κατά την κατάληξη της πορείας.
-Να συναντηθούν αντιπροσωπείες των ενώσεων τους εντός της εβδομάδος, με τους εκπροσώπους των νομών τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να τους ενημερώσουν για κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους των ένστολων .

Επίσης σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι:
"Οι Αστυνομικοί – Λιμενικοί –Πυροσβέστες της Κρήτης, εν όψει και της επικείμενης συζήτησης του προϋπολογισμού του 2012 στην Βουλή , ενώνουν την φωνή τους με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα και διαμαρτύρονται:
-Για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των οργανισμών τους που οδηγούν στην απαξίωση του Δημόσιου αγαθού της ασφάλειας.
-Για τις δραστικές περικοπές στις αποδοχές τους που επήλθαν με τη εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Αποκορύφωμα των περικοπών είναι η μισθοδοσία του τρέχοντα μήνα όταν το 49% των συναδέλφων μας έλαβε αποδοχές από 500 έως 1000 €, ενώ υπήρξαν και μηδενικά σημειώματα αποδοχών
-Για την δραματική μείωση των συντάξεων και των μερισμάτων των επικουρικών μας ταμείων στους συναδέλφων μας εκείνους που αν και συμπλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους χρόνια «τιμωρούνται» για την επιλογή της Πολιτείας να τους εντάσσει σε μικρή ηλικία στα σώματα ασφαλείας
-Για την μη δρομολόγηση μεταρρυθμιστικών τομών στην διάρθρωση των Υπηρεσιών τους γεγονός που θα επέφερε και μείωση στην λειτουργικού κόστους και καλύτερες Υπηρεσίες
-Για την επιβάρυνση των εργασιακών τους σχέσεων και των εσωτερικών κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των σωμάτων και με αποκορύφωμα τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2011 για την Ελληνική Αστυνομία όπου σε οκτώ λέξεις καταργούνται όλες οι δικλείδες ασφαλείας στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις του προσωπικού της
-Για την «χρησιμοποίηση τους» απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες των εργαζομένων λόγω έλλειψης πολιτικών από τους κυβερνώντες.
Οι Αστυνομικοί , Ειδικοί Φρουροί , Λιμενικοί και Πυροσβέστες δεν ζητούν ειδικά προνόμια και διαφορετική μεταχείριση από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Χώρα μας.
Πασχίζουν για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους .
ΚΑΛΟΥΝ μέλη τους και μη , εν ενεργεία και σε αποστρατεία Αστυνομικούς , Ειδικούς Φρουρούς , Λιμενικούς , Πυροσβέστες και στρατιωτικούς , να ορθώσουν ανάστημα και να φωνάξουν όλοι μαζί ότι η ανοχή και η αντοχή μας Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Ε !
Ρέθυμνο 9 Οκτωβρίου 2011
Για την συντονιστική επιτροπή της Παγκρήτιας Συγκέντρωσης
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτ. Κρήτης
Ένωση Προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Χανίων
Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ηρακλείου"