Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε (ΣΗΜΕΡΑ) το μεσημέρι η νέα πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Αθήνα Eszter SANDORFI.

Η ξένη διπλωμάτης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτα Δολαψάκη από τον οποίο ενημερώθηκε για τους παραγωγικούς τομείς στο νομό Ηρακλείου και τις δυνατότητες συνεργασίας με κρητικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Δολαψάκης αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κρητικής διατροφής και ιδιαίτερα του ελαιολάδου τονίζοντας τις προσπάθειες γίνονται για τη διεθνή προβολή του.

Η πρέσβειρα της Ουγγαρίας επισήμανε ότι τα διατροφικά πρότυπα στη χώρα της αλλάζουν και θα υπάρχει πιθανότατα ενδιαφέρον εκεί για την προώθηση του ελαιολάδου και της κρητικής διατροφής.

Η κ. SANDORFI τόνισε επίσης τις καλές σχέσεις Ελλάδας – Ουγγαρίας επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο προορισμό για τους Ούγγρους τουρίστες. Ανέφερε δε ότι στόχος της είναι ν’ αναπτύξει στενές σχέσεις με τον εμπορικό κόσμο της Ελλάδας ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook